1r cicle secundaria

En l’etapa de primer cicle de secundària, situem a l’alumne com a protagonista del seu propi procés d’aprenentatge fent-lo corresponsable en l’avaluació autèntica d’aquest procés. D’aquesta manera, treballem des de situacions socials reals que permetin resoldre reptes, problemes i projectes connectats amb un entorn autèntic i al servei de la societat.

L’equip de mestres combina diverses metodologies, com els grups cooperatius i flexibles, els aprenentatges vivencials, els projectes d’inclusió social i els racons d’aprenentatge, així com també, es continuen treballant les tecnologies per a l’aprenentatge i la comunicació.

Per  fer possible tot aquest procés d’aprenentatge es realitza seguiment individualitzat, acompanyament personal i l’orientació acadèmica necessària que afavoreix que cada noi i noia mobilitzi els seus recursos personals i treballi cada vegada amb més seguretat i autonomia.

MIREM EL BARRI AMB UNS ALTRES ULLS

Projecte cooperatiu d’acció social perquè els alumnes coneguin el barri de Sant Pere mitjançant sortides i activitats d’aula per posar en pràctica les seves habilitats socials i d’educació viària. La finalitat social és aproximar el llenguatge dels pictogrames al barri i, l’elaboració d’un mapa adaptat amb pictogrames (paper i digital) del barri de Sant Pere per tal de facilitar la inclusió de tothom. Aquest projecte pretén adaptar l’entorn a altres necessitats cognitives i visuals, així com també  facilitar i conscienciar a la societat a mirar amb uns altres ulls.

descarrega’t el mapa al teu mòbil

COL·LABORACIÓ AMB ALTRES ESCOLES

 • Vedruna: Es porta a terme durant tot el curs i mensualment trobades d’activitats compartides amb l’Escola Vedruna Vall. En aquestes trobades es realitzen activitats lúdiques i plàstiques relacionades amb les festes tradicionals. L’alumnat es relaciona i crea vincles amb un altre grup de secundària de fora de l’escola.
 • Delta: Activitat anual compartida amb l’Escola Delta. En aquesta trobada es realitza una gincana inclusiva pel barri on es treballa cada curs un tema diferent. L’alumnat treballa els desplaçaments, la comunicació i les relacions de manera vivencial. Com a cloenda d’aquesta trobada es realitza un esmorzar saludable a l’escola.
 • Tecnos: El dia de Sant Jordi al matí, els alumnes de Primer Cicle de Secundària fan un partit amistós de bàsquet amb els alumnes del Cicle Superior, de l’escola ordinària Tecnos. Després hi ha el repartiment de trofeus i compartim un esmorzar

EL MODERNISME A TERRASSA

Matèria transversal que inclou diferents àrees de coneixement en la que l’alumnat es desplaça setmanalment a un punt d’interès de la ciutat de Terrassa a partir d’un plànol de la ciutat. L’alumnat ha de situar-se, marcar la ruta, desplaçar-se segons el plànol al punt indicat i allà es treballa el punt d’interès.

El treball amb l’alumnat també inclou un treball previ i posterior a l’aula.

Es treballen tres rutes:

 1. La Terrassa històrica i turística.
 2. La Terrassa Modernista.
 3. Els serveis a la ciutadania que ofereix Terrassa.

Crèdits Variables

Al llarg de tot el curs escolar, les classes de primer cicle de secundària realitzen diferents crèdits variables. Cada crèdit té una durada de vuit sessions, de manera que l’alumnat rota pels quatre crèdits.

 • Hort: crèdit transversal pel qual tots els alumnes porten a terme el treball en un hort escolar ecològic. En aquest espai, desenvolupen i experimenten en primera persona les activitats pròpies de l’horticultura. D’aquesta manera, tots els grups realitzen un crèdit vivencial i de cura per la natura.
 • Experiments: crèdit variable que fomenta l’experimentació i el coneixement científic. A partir aquest crèdit, l’alumnat es converteix en autèntics científics descobrint i aplicant el procediment adequat del mètode científic tot gaudint del resultat. 
 • Fil i llana: El crèdit de Fil i llana és un espai on els alumnes gaudeixen d’un moment de relaxació tot treballant individualment amb llanes i fils de diferents colors. Cada un dels alumnes, i sempre en funció de les seves habilitats motrius, creen trames en una quadrícula. Alguns fan una sanefa i d’altres experimenten creant lletres, figures o formes més elaborades.
 • Autonomia i desenvolupament social: Crèdit transversal que té com a objectiu millorar les competències d’autonomia i iniciativa personal pels alumnes del 1r cicle secundària. Els àmbits que es treballen són: l’alimentació saludable, higiene, hàbits de treball, adaptació al context hàbits socials i dades personals.

EL CONTACONTES

Projecte de col·laboració amb L’ESCOLETA de Terrassa on l’alumnat de primer cicle de secundària realitzen una representació, interpretació i explicació d’un conte infantil. Cada classe de secundària treballa un conte en profunditat i l’adapta amb pictogrames. Aquesta activitat conclou quan es realitza una representació/explicació del conte a L’escoleta pels infants i se’ls hi regala una còpia del conte adaptat.

Mitjançant aquest projecte, ens permet treballar habilitats socials, d’expressió i de projecció de la veu, i continguts fonamentals de l’àrea de llenguatge.

TEATRE

2004

El quixot

2004

2006

Mozart

2006

2008

Salvem la Terra

2008

2009

La immensitat de l’Univers

2009

2010

Un Planeta, dos Móns

2010

2013

Guernika

2013

2016

Estimada aigua

2016

2018

El Petit Príncep

2018

L’alumnat de primer cicle de secundària treballen cada curs per representar una obra de teatre que s’escenifica bianualment a un teatre de la ciutat.

Amb aquest projecte es treballen continguts transversals de llenguatge i comunicació, expressió corporal i arts escèniques.

Durant la història del centre s’han realitzat diferents obres de teatre per les escoles de la ciutat.

TALLERS

 • Cuina: El taller de cuina de secundària és una iniciació de l’alumnat a l’elaboració de receptes de cuina saludables i fàcils. Aquesta activitat, implica la participació activa i en primera persona del procés d’elaboració de receptes de cuina tot partint de les necessitats de l’alumnat per tal de fomentar la seva autonomia diària.
 • Estimulació sensorial: l’objectiu d’aquest taller és proporcionar a l’alumnat una sensació de benestar a partir d’estímuls sensorials i la relaxació així com també fomentar el desenvolupament cognitiu. Creem entorns adaptats amb material tècnic per tal de generar diferents experiències sensorials. 
Scroll to Top Skip to content