2n cicle secundària

Un dels trets  característics del Segon Cicle de Secundària és l’enfocament cap al món adult. Es prepara l’alumnat  pel canvi de secció i per això el podem considerar un cicle pont entre Escola i Formació Laboral.

Per aquest motiu, fem activitats compartides amb les dues seccions. Els aprenentatges, basats en la vida real i sempre adaptats a la seva etapa adolescent, volen contribuir a la millora de l’autonomia personal i social mitjançant responsabilitats i tasques. La finalitat és potenciar la seva maduresa per a facilitar la transició cap a Formació Laboral.

Aprenem ajudant

És un projecte d’aprenentatge-servei amb La Llar Fundació, de Terrassa, que es porta a terme durant el curs. Té com a objectiu apropar i conscienciar l’alumnat a la realitat de la gent gran, tot fomentant una actitud solidària, col·laboradora, empàtica i respectuosa.

Crèdits variables

Gestió d’emocions i sentiments: Té com a objectiu el desenvolupament de la intel·ligència emocional. Els àmbits que es treballen són la consciència, la regulació i l’autonomia emocional. Pretenem fomentar les habilitats socioemocionals  presents en les relacions amb els altres i amb ells mateixos. 

Crèdit de cuina: Té com a objectiu principal incentivar l’autonomia per mitjà de receptes bàsiques on l’alumnat es prepara  àpats fàcils i accesibles, com ara esmorzars o  berenars. En aquests crèdits es treballen els previs de cuina (untar, pelar, tallar, torrar, exprimir o fornejar),  la conscienciació sobre el menjar saludable i se’ls estimula a tastar nous sabors.

Jocs: Mitjançant el joc, aquest crèdit engloba aprenentatges transversals (com llenguatge, matemàtiques o habilitats cognitives), que tenen com a objectiu posar en pràctica el raonament lògic, el  treball cooperatiu i les estratègies per gaudir del temps lliure.

Servei de bar

És un taller que es duu a terme amb el personal de Formació Laboral, un cop a la setmana. 6 alumnes dels diferents grups de Segon Cicle hi participen trimestralment. És una pràctica totalment real i amb contacte directe amb un dels serveis del PFI d’Hosteleria i Restauració.

Manteniment

Realitzat també pel personal de Formació Laboral, diferents alumnes dels dos cicles de Secundària  participen en activitats de manteniment en què es fan tasques de condicionament de l’escola un cop per setmana.

Pretallers

—En construcció—

Desplaça cap amunt
Ves al contingut