Formació Laboral

Programes de Formació i Inserció Adaptats

Al nostre centre oferim quatre Programes de Formació i Inserció (PFI) adaptats per alumnes d’entre 16 i 20 anys. Disposem de sis unitats (quatre en horari de matí i dos de tarda) i un Programa de Transició a la Vida Adulta (PTVA).  

La durada d’aquests programes és de dos cursos per cada PFI. Durant aquest temps pretenem dotar-los d’uns hàbits laborals i socials que els permeti posteriorment incorporar-se al món laboral.

En aquesta etapa de formació no es pretén una especialització, sinó una formació àmplia i polivalent que desenvolupi al màxim les seves capacitats. També es potencien tots els aprenentatges instrumentals i els aspectes de socialització necessaris per la seva formació integral com  a persona. Dins de cada programa es dissenyen individualment uns períodes de pràctiques  en entitats externes al nostre centre.

També s’ofereixen, crèdits variables complementaris transversals a tots els PFI’s

Disposem d’una cuina completament equipada per practicar habiliats culinàries bàsiques, tant per ajudar als alumnes a millorar la seva autonomia personal, com per adquirir certs hàbits i habilitats que els poden ser útils en el camp laboral.

Des de fa 20 anys que els alumnes ofereixen aquest servei a d’altres alumnes mestres, un moment per treballar la responsabilitat, el servei, la gestió i la preparació de comandes d’entrepans, pizzes, sucs i altres preparacions que inovem any a any.

Un grup flexible, amb alumnat de cada taller, realitza tasques d’hort i jardineria setmenalament.

Realitzem tasques de manteniment bàsic de les instal·lacions de l’escola.

Consulta el catlàleg de productes i la seva disponibilitat. Clica Aquí

ELS NOSTRES TALLERS

HOTELERIA

PFI Auxiliar en establiments hotelers i de restauració

En el PFI d’auxiliar en establiments hotelers i de restauració treballem per adquirir les competències professionals que capacitin als alumnes per efectuar les operacions bàsiques de preparació ’elaboracions culinàries i begudes  senzilles, així com l’arranjament d’habitacions i zones comunes en allotjaments i bugaderia, assistint a processos de servei al client.
La nostra metodologia d’aprenentatge és totalment vivencial dins l’escola;
ens encarreguem de:
-Servei de bugaderia i arranjament de bates, draps, baietes,
tovalloles…
-Reposició d’elements higiènics de lavabos i aules (paper de wc, paper de mans, sabó…).
-Neteja i manteniment de passadissos, de cuina, dels contenidors de reciclatge i del nostre propi taller.
– Servei de bar: Preparem i servim esmorzars.
-Preparació de menús quinzenalment pel claustre dels mestres de l’escola.
-Servei de sala: Parem la taula del menjador de l’escola i la dels
mestres quan hi ha claustre.
Durant tot el procés es treballa de manera individualitzada i funcional, adaptant les tasques del taller a les capacitats diverses dels alumnes i preparant-los per al seu futur laboral i personal.

FORN I PASTISSERIA

Programa de Formació i Inserció d’auxiliar de Pastisseria i Forneria

La competència general del programa de formació i inserció d’auxiliar de pastisseria i forneria consisteix a rebre matèries primeres, preparar i elaborar
productes bàsics de fleca i pastisseria, presentar-los per a la seva venda i
dispensar, aplicant els protocols establerts, les normes d’higiene alimentària i prevenció de riscos laborals i  protecció mediambiental  corresponents.
Es realitzen diferents pràctiques i projectes per aprendre a fer ús de les màquines i elaboració dels productes.
Durant tot el cicle es treballa de manera individualitzada adaptant les diferents tasques del taller a les capacitats diverses dels alumnes.

FUSTA

PFI Auxiliar en treballs de fusteria i instal·lació de mobles

El Programa de formació i inserció PFI Auxiliar en treballs de fusteria i instal·lació de mobles està destinat a l’adquisició d’habilitats tècniques i de manipulació bàsica de la fusta.

Es realitzen diferents pràctiques d’exercitació amb l’ús d’eines i maquinària portàtil, així com  treballs de nova creació, incloent la restauració d’objectes, bricolatge i  muntatge mobles.

Durant tot el cicle es treballa de manera individualitzada i funcional, tot adaptant les tasques bàsiques del propi taller a les capacitats diverses dels alumnes i atenent especialment l’adquisició d’hàbits laborals.

VENDES

PFI Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic

Programa de formació i inserció d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic destinat a l’aprenentatge de tasques administratives i comercials. Durant tot el cicle es treballa de manera individualitzada adaptant les tasques bàsiques del propi taller a les capacitats diverses dels alumnes.

En les activitats que es duen a terme, es procura aportar aprenentatges funcionals, per això es treballa amb diversos comerços físics que permeten treballar el procés de gestió i atenció al client del petit comerç.

MECÀNICA

PFI Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques

En aquest programa treballem tant amb perfils de ferro com fent instal·lacions bàsiques d’electricitat domèstica. 

Aprendràs a realitzar operacions bàsiques de mecanització i diferents muntatges d’estructures, tant amb unions fixes mitjançant la soldadura com  amb unions desmuntables. 

A nivell elèctric coneixeràs quins són els elements necessaris pel muntatge d’instal·lacions domèstiques, observant les normes de prevenció de riscos laborals i de protecció mediambiental.

Realitzaràs un projecte final integrat transversal  en el que podràs posar en pràctica tots els coneixements adquirits al llarg del programa.

VIATGE DE FI DE CURS

Acabem el curs de la millor manera, uns dies d’hotel a la muntanya o vora el mar, fent activitats i gaudint del bon temps, la bona companyia i la satisfacció de la feina ben feta!

EDUCACIÓ FÍSICA I SALUT

Al llarg dels cursos hem establert vincles sòlids i regulars de col·laboració amb persones i entitats de la ciutat i també de fora d’aquesta:

Sarai Gascón (nedadora professional); Gigi Oliva (jugadora d’hoquei herba professional); Fernanda López (professora experta en ioga i pilates); Anna Fontanet (ballarina i coreògrafa professional); Club d’esgrima Terrassa; Club de Rugbi Carboners de Terrassa; Club de futbol americà Terrassa Reds ; Terrassa Futbol Club; Club de futbol Sant Cristòbal; Atlètic Terrassa Hockey Club;; Colla Castellera Minyons de Terrassa; Centre d’esport i fitness Terrassasports; Anytime fitness Terrassa; AC fisioteràpia; Club Natació Terrassa; Centre de formació Yuyan; Joaquima Vedruna Terrassa Cicles formatius de grau superior; Escola de circ Tub d’assaig Terrassa; Consell Esportiu de Terrassa; FUPAR; PRODIS; Club lluita olímpica la mina Sant Adrià del Besós; INEFC de Barcelona; Fundació de mano en mano de Palau Solità i Plegamans; Programa Flipart de la Diputació de Barcelona.

QUINES SÓN LES NOSTRES FINALITATS?

  1. La recerca de l’estat de benestar personal i de grup.
  2. La diversificació de les estratègies de comunicació i expressió.
  3. La persecució de l’autonomia en la gestió de les pràctiques d’activitat física saludable.

QUÈ VOLEM ACONSEGUIR?

  1. Conèixer i comprendre els aspectes bàsics de funcionament del cos i relacionar-los amb la salut individual i col·lectiva.
  2. Donar valor a la higiene com a component bàsic de la salut individual i col·lectiva.
  3. Reconèixer els valors de l’esforç i de la responsabilitat en la pràctica de l’activitat física per assolir millores en la salut individual i col·lectiva.
  4. Compartir coneixement per aprendre de i amb l’altre.
  5. Encoratjar l’esperit crític constructiu i els hàbits cívics i de convivència.

COM HO FEM?

Cada grup dedica dues hores a la setmana a desenvolupar aquesta l’àrea. També participem en les setmanes del cursos monogràfics amb una proposta de treball pròpia. Durant aquest període dediquem a desenvolupar un projecte d’activitat física i salut dues hores durant deu dies seguits! Això ens ajuda a millorar les nostres habilitats i coneixements sobre el projecte.

El desenvolupament de les diferents propostes de treball i dels seus continguts formen part d’un procés dinàmic que avança tant de pressa o tant a poc a poc  com les necessitats de les persones que hi participen demana, i nosaltres, el professorat, avancem amb elles, encoratjant-les i reptant-les a que siguin elles mateixes les qui empenyin encara més enllà en la millora i l’adquisició de noves habilitats emocionals, motrius i socials.

És per aquesta raó que promovem l’intercanvi de coneixement a partir de la col·laboració de persones expertes en aquell àmbit d’estudi i de pràctica que ens ocupi, i que aportin caràcter professional i de rigor a la matèria.  Aquestes col·laboracions poden ser visites, xerrades, classes magistrals.  Es cerca l’expertesa en l’alumnat i, també en altres persones externes al centre, que aporten coneixement i reconeixement a la resta del grup.

MONOGRÀFICS

Cada any organitzem durant dues setmanes uns tallers sobre temes diversos, fomentant àrees transversals com la salut, el benestar emocional, la socialització o senzillament coneixer-nos una mica més els uns als altres.

CONVIVÈNCIES

Convivències de tota les secció de Formació Laboral, Octubre 2018

A l’inici de curs organitzem una jornada d’activitats en algun entorn proper per encara el curs amb optimisme i gaudir d’un dia junts.

Desplaça cap amunt
Skip to content